Onze visie op fitness

Wat is het grote voordeel van fitness met begeleiding naar kwetsuren en revalidatie toe? Of anders gezegd: waarvoor staat FITFAKTOR?

We vroegen het aan zaakvoerder Peter DELEN.

1. DE BEGELEIDING

Eerst bepalen we aan de hand van een persoonlijk gesprek je doelstellingen en verwachtingen. Bij revalidatietraining gaan we na welk probleem er zich voordoet (al dan niet in samenspraak met de kinesist om een nog beter beeld te krijgen van hoever je al zou staan in de revalidatie).

Vervolgens maken we een schema op jouw maat en wordt dit met een ervaren begeleider helemaal overlopen en voorgedaan zodat je zeker geen fouten kan maken.

Daarna is er altijd iemand aanwezig bij wie je terecht kan met je vragen en die je in het oog houdt om mogelijke foute bewegingen te verbeteren.

We zitten regelmatig samen om je vooruitgang te bekijken en om de oefeningen aan te passen om zo een goede evolutie te behouden.

2. HET AANWEZIGE MATERIAAL

Het grote voordeel van fitness is dat je over toestellen beschikt die je een goede ondersteuning bieden tijdens het bewegen. (grote spiergroepen).

Hierdoor kan je ook de techniek beter onder de knie krijgen voor de volgende stap: het functionele gedeelte.

Het functionele gedeelte is ook aanwezig in onze zaak. Dit betekent dat je je alledaagse bewegingen gaat versterken en dat je spiervezeltjes rondom de kwetsuur gaat verstevigen zodat de eigenlijke kwetsuur na de revalidatie minder belast wordt.

Tot slot is er het cardio gedeelte. Dit wordt nogal eens vergeten bij revalidatie maar is ook heel belangrijk. Ten eerste om het hart in goede staat te brengen en ten tweede om een betere doorbloeding te krijgen doorheen het lichaam. Een goede doorbloeding geneest, of bevordert de genezing al van de meeste kwetsuren. (hierin bieden we ook veel variatie).

3. DE PRIJS

Een leven zonder zorgen en een goed gevoel zijn betaalbaar!

Iemand met een kwetsuur die wil geholpen worden, weet dat dit niet met een training per week lukt. 2 tot 3 keer per week is toch aangeraden. Dit is ongeveer 9 tot 12 keer per maand.

Als je dan naar het prijskaartje kijkt, dan moet je het maandelijks lidgeld delen door het aantal sessies die je doet per maand. Zo bekom je de kostprijs per keer. Daar zit dan ook nog een stukje ontspanning bij inbegrepen (sauna).

Bovenstaande geldt natuurlijk ook voor iedereen die zijn/haar lichaam in optimale conditie wil brengen of houden.

GOED LICHAAM  –> GOEDE GEEST  –> LEUK LEVEN

Share