Groepslessen

PILATES

SPRINT

Les Mills SPRINT is geen gewone workout, maar een High Intensity Interval Training (HIIT) van 30 minuten op een indoor bike. Het is intens waardoor je in no-time je fitnessdoelen haalt met een minimale belasting op je gewrichten. De SPRINT workout is kort, zodat je alles kunt geven om jezelf te pushen naar je fysieke en mentale grens.

XCORE

De XCORE® Workout is een explosieve training met maximaal resultaat voor een strak en sterk lichaam op de allerbeste muziek.

Tijdens deze ultieme core (buik/rug) workout train je het hele lichaam: conditie, spieren en bindweefsel en je verbrandt calorieën. Door de verslavende mix van krachtige bewegingen op de sounds van de laatste muziekhits vliegen de 45 minuten voorbij!

De XCO-Trainer® is een buis gevuld met grit. Het grit beweegt, bij elke beweging die je maakt, heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit ‘doorschiet’ aan het begin van de teruggaande beweging, krijgen de spieren en met name het bindweefsel in en rondom de spieren een extra mechanische belasting. Dit bijzondere effect genaamd Reactive Impact onderscheidt de XCO-Trainer® van het trainen met ‘dode’ gewichten, waarbij dit effect niet optreedt. Het resultaat? Meer spierkracht, aanpassing van het bindweefsel qua lengte, trekvastheid en architectuur en een strakker lijf. Bovendien zorgt het trainen met de XCO-Trainer® tevens voor verbranding van calorieën.

Bij elke dynamische beweging verplaatst de vrij bewegende massa in de buis zich van deksel naar deksel. Dit geeft een aanvullende belasting op de spier- en bindweefselstructuren in het hele lichaam. De spiervezels nemen toe in omvang, waardoor het bindweefsel rondom de spiervezels oprekt. Het gevolg: de belastbaarheid van het bindweefsel wordt groter, waardoor de kans op blessures afneemt.

Het trainen met de XCO-Trainer® is veilig: doordat de Reactive Impact aan het begin van de teruggaande beweging plaatsvindt worden de gewrichten juist beschermd en niet overbelast. Bovendien zijn er vijf verschillende maten en zijn de oefeningen op meerdere niveaus uit te voeren, dus je bepaalt zelf de intensiteit van de training.

BODYCOMBAT

BODYCOMBAT® is de krachtige cardio work-out waarbij je je helemaal kunt laten gaan. Tijdens body combat worden er heel een aantal gevechtssporten gecombineerd: karate, boksen, tai chi en tae bo. Samen met andere sportievelingen werk je je op stevige beats in het zweet en voer je de meest uiteenlopende bewegingen uit. De choreografieën en de muziek passen perfect bij elkaar en door de hoge intensiteit kan je je eigen grenzen opzoeken.

ZUMBA

Zumba is een aerobic op swingende Latijns-Amerikaanse muziek. De verschillende Latijns-Amerikaanse dansstijlen als salsa, samba, merengue, cuba, calypso, reggaeton en hiphop komen aan bod en doen de heupen swingen. Hoewel je met een stevige work-out bezig bent, voelt dit absoluut niet zo aan.

STEP

CX WORX

FITFAKTOR introduceert een 30-minuten durende workout van Les Mills, die het beste van een groepsfitnessles en een Personal Training sessie combineert. CXWORX® concentreert zich op de midsectie, versterkt en vormt de buik- en bilspieren, terwijl het ook de functionele kracht verbetert en het preventief werkt tegen blessures

BURN

BURN® is de ultieme workout voor de Body U Really Need.

Een toegankelijke, effectieve en vooral motiverende groepsles waarbij je werkt aan alle facetten voor een fit, strak en mooi lichaam: cardio, spierverstevigende oefeningen én core-training.

De naam zegt het al, BURN® is de workout waarmee je optimaal kilocalorieën verbrandt en je hele lichaam in shape brengt!

Een BURN Workout® duurt 50 minuten en bestaat uit:

-een warming-up
-3 blokken cardio voor het trainen van je hart- en longconditie
-2 blokken core-training om je natuurlijke korset van buik-, rug- en heupspieren te versterken
-1 blok spierverstevigende oefeningen voor je benen & billen
-1 blok spierverstevigende oefeningen voor je bovenlichaam
-1 blok cooling-down met stretchoefeningen

BBB

Jojo’en is uit, BBB is in! BBB Fitness (buik billen benen) is geen wonder- of slopend crashdieet met super work-outs, maar een eerlijk en no-nonsense fitness programma dat bij de basis begint.

12